Prestashop

Prestashop este o alta platforma gratuita de succes pentru construirea magazinelor online.
Prestashop poate fi invatat relativ usor de cine doreste si isi dedica un pic de timp studierii platformei, nu necesita resurse de server mari ca Magento, are integrat un sistem de cache foarte bun insa modulele si extensiile pentru aceasta platforma sunt mai scumpe decat cele pentru OpenCart de exemplu, ajungand chiar la preturi de peste 100 euro un modul.

De asemenea si temele bune, codate profesional si fara tot felul de buguri sunt mai scumpe decat cele bazate pe OpenCart.

prestashop

Avantaje Prestashop

Administrare usoara, panou de admin intuitiv chiar si pentru incepatori, odata “prinsa” ideea veti putea administra usor magazinul prin adaugarea de categorii si produse.

Pentru adaugarea de module mai complexe si intretinerea corecta a siteului este insa recomandat sa se ocupe cineva care a mai lucrat cu prestahsop.

Prestashop detine numeroase functii care vor face magazinul foarte customizabil. Este de asemenea o platforma ce nu forteaza resursele serverului unde este instalat si configurat site-ul.
Asta nu inseamna ca pachetul de gazduire poate fi unul ieftin.

Daca insa veti avea nevoie de functionalitati suplimentare veti fi nevoiti sa investiti in achizitionarea de module suplimentare ( de exemplu comanda rapida pe o singura pagina – asa numitul quick checkout ), module ce nu sunt chiar ieftine, cele mai bune incepand de la 50-60 de euro insa daca doriti customizarea mai extinsa a magazinului acesti bani trebuie sa-i aveti de la bun inceput in bugetul pentru realizarea magazinului online.

Per total Prestashop este o solutie excelenta pentru realizarea unui site de ecommerce mic sau mediu ce poate fi intretinut chiar de o singura persoana daca isi dedica timp pentru asa ceva.

Cate produse poate suporta Prestashop?

A fost testat de echipa Prestashop avand un milion de produse pe site insa asta nu inseamna ca puteti pune un milion de produse si dumneavoastra pe un site prestashop pe un server tip shared sau chiar VPS.

Trebuie luat in considerare si cate comenzi pe zi genereaza siteul, cati clienti sunt inregistrati pe site in baza de date, cate pachete de limba sunt instalate pe site etc.

Un site gazduit pe un server tip shared la care platiti de regula de la 3 euro pe luna nu va suporta mai mult de cateva sute de produse daca site-ul are activitate, adica plasare de comenzi, inregistrari, tot felul de actiuni pe site realizate simultan de 20-30 de persoane.

O gazduire decenta pentru un site bazat pe Prestashop aflat la inceput si care contine cateva sute de produse va este oferita de ScalaHosting prin pachetele standard si start de VPS sau SSD Cloud VPS.

ScalaHosting este recomandarea mea personala insa bineinteles ca sunt si alti furnizori de webhost buni si foarte buni insa si preturile sunt pe masura.

Evitati pachetele de gazduire pentru un site prestashop oferite la preturi de 2 sau 3 euro pe luna despre care vi se spune de catre acel host ca sunt foarte bune ca sunt lapte si miere etc.

Un website de comert online nu functioneaza pe asemenea pachete. Site-ul va fi afisat si cam atat.

In momentul in care sunt peste zece utilizatori online ce vor naviga, se vor autentifica, inregistra sau chiar plasa comenzi situatia se schimba…site-ul devine “greu” se misca in reluare si ii va face pe utilizatori sa plece dupa el cu blestemele de rigoare bineinteles.

Contactati-ma pentru alegerea unei teme bune de prestashop pentru site-ul vostru precum si pentru sfaturi privind alegerea unui pachet de gazduire corect pentru site-ul ce va fi construit.

In limita timpului va voi raspunde prin email absolut gratuit fara nicio obligatie din partea dumneavoastra de a lucra cu mine.